PERSDRANG ZONDER VOLLEDIGE ONTSLUITING (10 cm).

Heel je lijf schreeuwt dat je de baby eruit wilt persen. Je voelt ontzettende druk, je hebt soms zelfs het idee dat je buik al meeduwt om je baby eruit te duwen. Maar de verloskundig zorgverlener zegt dat je nog geen 10 cm hebt en dus nog niet mag persen, wat nu?

Ben je bekend met yoga, dan lijkt deze houding heel erg op de childpose. Door je billen in de lucht te houden en zelf wat meer naar beneden te liggen probeer je de zwaartekracht juist “tegen” te werken. Op deze manier verlicht je wat de druk op je billen, zeker als de baby als een sterrenkijker ligt/ naar boven kijkt is de druk op je billen vaak sterk.

En het klinkt tegenstrijdig, want in de vorige foto wilde we juist de zwaartekracht te slim af zijn, maar deze houding kan ook helpen bij persdrang terwijl je nog niet mag persen. Ga zo rechtop mogelijk zitten als je kan. Installeer je kussens zo dat je met je hoofd een beetje naar achteren kan hangen en probeer in een kleermakerszit te gaan zitten. Helpt dit niet? Probeer deze houding ietsje anders. Blijf recht op zitten. In kleermakerszit. Leg 2 kussens op je benen en steun met je armen op de kussens door wat naar voren te hangen.